De GRIMA, maar dan in drie dagen

Grima-2013-1

Een aantal jaren is de GRIMA georganiseerd, de Grote RIvieren MArathon: in 1 dag peddelen van Lobith tot Rotterdam. Vergunningen voor een grote groep werden steeds lastiger te regelen en dus kwam een jaar of tien geleden een eind aan een leuke traditie.
Grima-2013-2

Maar het blijft een mooie tocht en hij hoeft niet per se in 1 dag. Met 4 kajakkers en twee chauffeurs gingen we daarom donderdagavond op pad, om zondag weer in Kralingen af te meren. 140 km over de rivier, nog een stuk erachteraan om vanaf de Parksluizen naar de club te varen, ook in drie dagen ben je dan nog met flinke dagtochten bezig.
Grima-2013-3

Het helpt enorm dat je lekker stroom mee hebt. En dat de omgeving prachtig is. Strandjes, grote duwbakken, mooie steden als Zaltbommel, Woudrichem en Dordrecht, koeien met hun poten in het water, kievieten die zich verzamelen voor de trek, een nieuw natuurgebied bij de Rietbaan, de altijd weer mooie contouren van Rotterdam.
Grima-2013-4

We startten vanaf een camping, maar wildkamperen is onderweg natuurlijk het fijnst. Het kan nog steeds, als je niet teveel lawaai maakt, geen rotzooi achterlaat en je genoegen neemt met een bad in de rivier in plaats van een douche.
Grima-2013-5

Met stralende dagen en goed gezelschap weer een heerlijk lang weekend achter de kiezen.
Grima-2013-6
Marianne