Informatie

Ruime keuze aan kanotypen

Nieuwe leden raden we aan om eerst clubkano’s te gebruiken. We hebben een ruim assortiment aan kano’s.

Relaxed varen of juist de golven opzoeken

Zeekano’s zijn zowel geschikt voor klein als groot water. Door de grote lengte van de kano’s zijn ze koersvast. Door afgesloten compartimenten kunnen ze nooit geheel vol water lopen, en kun je gemakkelijk je bagage meenemen. Met speciale reddingstechnieken kun vanuit het water weer in de kano komen.

Sportief varen

Vlakwaterkano’s zijn prima voor niet al te groot water. Deze kano’s zijn smaller en varen daardoor lichter. Nog smaller zijn de één en tweepersoons wedstrijdkano’s, die qua stabiliteit wel gewenning nodig hebben.

Samen als team varen

Onze vierpersoonskano is een belevenis apart. Als eenmaal de vaarders aan elkaar gewend zijn en precies synchroon varen, dan schiet de boot vooruit.

In een ruime kano

In een open kano, oftewel een canadees, heb je de ruimte. Je vaart hem met een steekpeddel (peddel met één blad). Hij is geschikt als je veel bagage mee wilt nemen.

De uitdaging

De allergrootste uitdaging is de wedstrijd canadees. Omdat je hier op één knie inzit is je zwaartepunt ver boven het water. Verder heb je weinig steun aan de steekpeddel als deze boven water is of aan de verkeerde zijde van de kano.

Altijd wel een leuke toertocht

Binnen de club worden regelmatig toertochten georganiseerd. Deze worden via de nieuwsbrief aangekondigd. Vervoer regelen we onderling met elkaar. We hebben beschikking over een kano-aanhanger. Ook kun je zelf medeleden bij elkaar zoeken, en ontstaat er spontaan weer een extra tocht.

Daarnaast kun je op de clubavond op woensdag samen varen. Over de Kralingse Plas, of verderop de Rotte op of het centrum in.  [N.B. de clubavond voorlopig geannuleerd vanwege COVID-19]

Tevens word je als lid ook lid van de Toeristische Kano Bond Nederland, de TKBN. Deze organiseert ook vele toertochten, waar je aan mee kunt doen.

Stallen eigen kano

Als met je eigen kano wilt varen, en deze als lid wilt stallen, kun je dit kenbaar maken aan het bestuur.  Omdat wij een klein clubhuis hebben is er vaak een wachtrij. Daarnaast worden plekken alleen beschikbaar gesteld voor actief en bijdragende leden.

Eigendommen van leden en bezoekers die zich in onze kanoloods bevinden zijn niet verzekerd door de kanoclub. U kunt echter zelf uw kano voor weinig geld verzekeren tegen diefstal, verlies of beschadiging. Dit kan bij de TKBN. Het aanmeldingsformulier staat in elke Kanotities (het tijdschrift van de TKBN).

Betaalbare sport

Kanovaren en onze vereniging is niet duur! Hier vind je een overzicht van de kosten. Wij hebben een groot aanbod kajak’s en kano’s die je gratis mag gebruiken, en deelname aan tochten is ook gratis! Dit kan omdat alle leden meehelpen met het draaien van de club.

Gezellige en betaalbare kantine

Het clubhuis heeft een kantine in eigen beheer. Kortom gezellig en we houden het betaalbaar.

Alleen maar vrijwilligers

De vereniging draait op vrijwilligers. Hierdoor houden we alles betaalbaar. Vele handen maken licht werk. Hierdoor verwachten we dat je een steentje bijdraagt.

Interesse…